انواع مختلف کف‌سازی ساختمان، معرفی انواع مصالح مصرفی

مدت زمان مطالعه : 3 دقیقه
سطح مقاله : پیشرفته

کف‌سازی ساختمان چیست؟ هدف از کف‌سازی ساختمان چیست؟ هدف اصلی از کف‌سازی ساختمان به وجود آوردن سطحی صاف و یک دست است که بتواند خواسته‌های استفاده کننده از آن را به نحوه مطلوب برآورده کند. باتوجه به تفاوت قسمت‌های مختلف ساختمان و بالطبع باتوجه به شرایط خاص طراحی و اجرای آن نیز متفاوت خواهد بود. در ادامه با بن‌ژیوار همراه باشید و انواع مختلف کف‌سازی ساختمان، معرفی انواع مصالح مصرفی را بخوانید.

کف سازی ساختمان

اصولاً به هرگونه عملیات ساختمانی که بر روی سطح طبیعی زمین یا سقف طبقات ایجاد می‌شود تا کاربری و عملکرد فضا را ممکن سازد کف سازی گفته می‌شود. با این تفاسیر متوجه خواهیم شد که برای استفاده از هر فضایی متناسب با کارآیی آن نیاز به کف سازی مخصوص آن مکان خواهیم داشت. فراموش نکنید برای انتخاب نوع کف سازی به دو عامل محل قرارگیری و عملکرد آن مکان باید توجه داشته باشید.

کف سازی بخش بسیار مهم و تعیین کننده ای در ساختمان و حتی محوطه ساختمان است، چرا که این عنصر ساختمانی نه تنها شامل فضاهای خالی یک ساختمان مانند اتاق‌ها، راهروها، سرویس‌های بهداشتی و مثلا آشپزخانه و حتی تراس است بلکه کف سازی حیاط، پیاده روها و دیگر فضاهای بیرونی نیز در این حیطه دسته بندی می‌شود.

عوامل تاثیرگذار بر روی کف‌سازی ساختمان

  • رویه نهایی کار باید به خوبی خشک باشد. (بسته به نوع عملکرد فضای ساختمان این موضوع نیز متفاوت خواهد بود.)
  • تراز بودن رویه کف ساختمان با انطباق رویه با شیب بندی مورد نظر بدون پستی و بلندی.
  • مقاوم در برابر نشست زمین در طی زمان‌های مختلف.
  • مقاومت کف و جوابگویی به نوع عملکرد فضا.
  • جلوگیری از نفوذ رطوبت از جهت فضای مرطوب.

مشخصات و ویژگی‌های کف‌سازی در فضاهای مختلف

  • استحکام و پایداری کف
  • مقاوم در برابر رطوبت
  • داشتن دوام لازم
  • مقاومت در برابر حرارت و صوت
  • استقامت در برابر آتش

همانطور که گفته شد، انتخاب نوع کف سازی بستگی به محل و نوع عملکرد آن دارد. بنابراین کیفیت های متفاوتی برای هر فضا در نظر گرفته خواهد شد، به طور مثال در محل هایی که رفت و آمد وسایل سنگین بیشتر است استحکام و پایداری کف سازی بسیار حائز اهمیت است. از سوی دیگر در کف سازی زیرزمین‌ها یا سرویس‌های بهداشتی، به دلیل وجود رطوبت از مصالح و متریال مقاوم در برابر نفوذ آب استفاده می‌شود. کف سازی ایستگاه‌های راه آهن یا ادارات از لحاظ دوام بیشتر از فضاهای مسکونی است. در کف سازی بام‌ها، بهتر است تاثیر نفود سر و صدا، سرما و گرما را هم در نظر گرفت. و در نهایت در اماکنی مانند پارکینگ‌های طبقاتی، مقاومت کف سازی در برابر آتش سوزی و یا تاثیر مواد شیمیایی باید پیش بینی شود.

کف سازی از لحاظ محل قرارگیری در ساختمان

  • کف سازی بر روی خاک
  • کف سازی مابین طبقات
  • کف سازی بام

کف‌سازی محوطه

کف‌سازی محوطه یکی از مهم‌ترین بخش‌های زیباسازی شهرها، فضاهای صنعتی، مسکونی و حتی ساختمان‌های ویلایی است. کف سازی محوطه به هر فعالیتی گفته می‌شود که فضای بکر و طبیعی را به کمک مصالح و کفپوش‌ها اصلاح می‌کند. لازم به ذکر است که بدانید عملیات کف سازی به دو روش زیرسازی و کفپوش انجام می‌شود. مصالح زیرسازی شامل بتن آماده، فوم بتن، مصالح سنگی و خاکی است.

انواع مصالح کف سازی محوطه

به طور کلی مصالح کف‌سازی محوطه را می‌توان به دو دسته کفپوش‌های سست و کفپوش‌های سخت تقسیم کرد. کفپوش‌های سست و کفپوش‌های سخت که شامل:

کفپوش‌های سست

مصالح سست یا همان کفپوش‌های سست، برای فضاهایی مثل محوطه های ویلا و باغ انتخاب می‌شود. از جمله این مصالح می‌توان به شن، خرده سنگ و گیاهان اشاره نمود.

کفشپوش‌های سخت

مصالح سخت همانطور که از نام آن پیداست برای فضاهای اصطلاحاً رسمی کاربرد دارند. از جمله این مصالح می‌توان به آجر، بتن، کاشی، سنگفرش، تخته چوب و کف پوش بتنی اشاره نمود. تمیز کردن این مصالح آسان است و مقاومت تحمل رفت و آمدهای بسیار را دارد.

کف‌سازی بر روی خاک

برای کف سازی بر روی خاک دو مسئله مهم وجود دارد که شرایط کف سازی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اول اینکه احتمال ناپایداری خاک زیرین وجود دارد که موجب نشست و برآمدگی در سطح کف سازی می‌شود. دوم اینکه جذب آب‌های زیرزمینی از طریق خاک و مصالح ساختمانی به داخل کف ساختمان میسر خواهد بود. همچنین کف سازی باید بر روی یک سطح تراز بنا شود و چنانچه سطح کف سازی شما شیب‌دار باشد موجب اتلاف هزینه و افت کیفیت کف سازی خواهد شد.

برای انجام کف سازی بر روی خاک شما باید ابتدا از میزان رطوبت خاک و تراز بودن آن اطمینان حاصل نمایید، برای اینکار اصطلاحاً باید زیرسازی انجام بدهید. هدف از انجام عملیات زیرسازی یک دست کردن خام و رسیدن به استحکام کافی است. نکته‌ی حائز اهمیت این است که ممکن است زیرسازی در دو فضای متفاوت یکسان باشد اما، فرش کف آن که همان نقطه تماس کفش با سطح زمین است از جنس متریال متفاوتی استفاده شود. (مثلاً یک فرش کف موزائیک باشد و دیگری موکت یا کاشی باشد.)

انواع مصالح مصرفی برای کف‌سازی

کف‌سازی ساختمان یکی از مهم‌ترین معیارها در ساخت و ساز آن است. جهت پوشش کف ساختمان‌ها متریال‌های متفاوتی وجود دارد که طبق سلیقه و یا نوع ساختمان می‌توان از آن استفاده کرد، انواع مصالح مصرفی برای کف سازی عبارتند از:

طراحی کف ساختمان با سرامیک

سرامیک یکی از معروف ترین کف‌پوش‌های ساختمانی است که به صورت مصنوعی ساخته می‌شود و به نسبت دیگر سنگ‌های ساختمانی از قیمت مناسب تری برخوردار است. از آنجایی که مقاومت متریال مورد استفاده حرف اول را می‌زند، نبایست از سرامیک هایی که ترک خورده یا ضربه خورده است استفاده کنید. فراموش نکنید که به مرور زمان درزهای سرامیک جرم گرفته و ممکن است که باز شود، با این حساب یک مرحله تمیز کاری برای کف پوش‌های سرامیکی وجود دارد.

طراحی کف ساختمان با چوب

استفاده از چوب در کف‌سازی‌های ساختمان مدتی است که رایج شده است، به کار گرفتن چوب در ساختمان باعث می‌شود تا یک فضا شیک و دلچسب‌تر شود. کف‌پوش‌های چوبی نصب آسان‌تری دارند و زیبایی خاصی به فضا می‌بخشند.

طراحی کف ساختمان با سنگ طبیعی

برای کف‌سازی ساختمان به طور معمول از انواع مختلف سنگ‌های طبیعی که شامل تراورتن، مرمریت، مرمر و گرانیت است استفاده می‌شود. این سنگ‌ها علاوه بر قیمت مناسبی که دارند به دلیل رنگ‌های روشن و جذابی هم که دارند به ساختمان و کف آن جلای بیشتری خواهند داد، شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دوره‌های بازسازی ساختمان با ما همراه باشید.

 در آخر

طراحی کف ساختمان یا همان اصطلاحاً کف‌سازی ساختمان جزء مراحل حساس در ساخت یا بازسازی خانه و دیگر فضاها است که باید هنگام اجرای آن بسیار دقت نمود. در انتها لازم است یادآور شویم که در صورت تمایل به بازسازی ساختمان و کارهای مربوط به ساختمان شما می‌توانید در مجتمع مهارت آموزی بن‌ژیوار دوره‌های لازم را ببینید و همانند بهترین متخصصین مشغول به فعالیت در این حوزه‌ باشید.

فرم ارسال دیدگاه